Колаж Стопкадър Диема Спорт, фейсбук, Васил ПетровС представянето си през този сезон

...
Колаж Стопкадър Диема Спорт, фейсбук, Васил ПетровС представянето си през този сезон
Коментари Харесай

Черно море и Спартак ни правят оптимисти за футбола във Варна

Колаж Стопкадър Диема Спорт, фейсбук, Васил Петров

С представянето си през този сезон Черно море и Спартак показват защо Варна е люлката на футбола у нас и ни вършат оптимисти за бъдещето му в морската столица.

Черно море извърши с образован футбол своята цел - да приключи в топ 6 и в този момент се любува на мачовете против най-хубавите в елитното ни състезание. Показателно за продукциите на " моряците " е, че при последната им загуба отг Ботев под тепетата, те бяха затрупани с похвали за прекрасния футбол, както от треньора на спечелилите, по този начин и от неутрални специалисти.

Причината е, че тимовете като Черно море, които принудиха Ботев да се пази вкъщи през този сезон, са малко. Затова от сходни загуби може и да боли, само че не тежи, и сигурно головете, които варненци пропуснаха, ще влязат в другите мачове.

За одобрения жанр и приятния игрови облик заслугата е на един от най-хубавите треньори у нас Илиан Илиев и целия колектив. През сезона Черно море има и своето откритие, и то е лична рожба - Велислав Василев, както и по този начин стремежи лидер на офанзивата и голмайстор, в какъвто се превърна Евгений Сердюк. Третото или четвъртото място, на което се чака да приключи Черно море, ще му приляга и ще значи изравнено най-добро или второ най-добро клубно постижение в " А " група, в този момент efbet лига.

До този миг черноморци са били по два пъти трети и два пъти четвърти в тази група. В взаимозависимост от класирането на Черно море и от това кой ще завоюва Купата на България, " моряците " могат да се класират и непосредствено за Лига на конференциите или да вземат участие бараж за европейския шампионат.

Спартак също е впечатляващ във Втора лига и откакто мина през своя спад, какъвто има неизбежно при всеки тим през един сезон и записа четири загуби подред на терена, отборът още веднъж надига глава във значим миг. Показа го с голямо желание за победа и добра игра на терена на борещ се със зъби и нокти съперник за оцеляване.

Специално внимание желая да обърна на гола на " соколите " в Габрово. Начинът, по който Даниел Начев овладя топката след мощен пас и последвалото му елеганто захождане край защитник и съвършено центриране, са изумителни. Тези дейности на халфа и майсторският завършващ удар на Виктор Митев демонстрират, че в Спарак има мислещи, можещи и класни реализатори. Такива, от каквито тимът се нуждае и такива, които ще му оказват помощ да реализира огромната цел.

До нейното изпълнение остават шест решителни борби, първата от които е против пернишкия Миньор вкъщи. В нея Спартак ще излезе без цялата си междинна линия, защото Цецо Илиев, Янчо Андреев и Ники Иванов са осъдени, но друга страна пък завръщащият се на пейката след изтърпяване на глобата Васил Петров разполага и други стойности играчи, които да компенсират неналичието на отсъстващите.

Спартак мина през доста компликации и унижения през последните 13 години, и щом към този момент е толкоз покрай класиране, което ще хвърли неговите почитатели в еуфория, е вън от подозрение, че всички, които илизат на терена, ще създадат всичко по силите си, с цел да вземат тези още 12 скъпоценни точки - или малко повече или малко по-малко, според от резултатите на Хебър и Монтана. 

След като Спартак се завърне в огромното елитно семейство, стадионът му бъде приведен в изряден вид и с електрическо осветяване, което се чака да бъде конфигурирано през лятото или най-късно през есента, а ремонтът въз основата му на " Локомотив " - приключен, пътят ще продължи да бъде единствено един - още по-нагоре.

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР